Účast na zahraničních závodech v německém Kreutu

24.07.2019 13:51

V německém Kreutu se ve dnech 21.-23.6. konal již 12. ročník turnaje ve working equitation. Českou republiku reprezentovali hned čtyři jezdci ze spolku Czech Society for Working Equitation (CSWE).
V loňském roce se na tomto místě poprvé čeští jezdci účastnili zahraničních závodů a po roce se opět vrátili zpět si zazávodit a nabrat nové zkušenosti.
Českou republiku zde reprezentovali hned čtyři jezdci CSWE.
Ve stupni L (naše S) se popasoval se zahraničními jezdci se ctí Richard Bogusch s Aromou. V drezuře si vedli velmi dobře, v testu ovladatelnosti zvládli všechny překážky. Test rychlosti, Ríšova nejsilnější stránka, bohužel Aroma v ustupování nad kavaletou sestoupila a tím byla dvojice diskvalifikována.
Ve stupni M (naše P) se postavily na start naše tři dvojice : Pavlína Kristová s Carbonerem, Stanislava Kindlová s Faustem a naše nová posila týmu CSWE Lenka Šteklová s Ahotem.
Pavla měla neuvěřitelnou smůlu, když byla diskvalifikována za použití zvonů v testu ovladatelnosti. Její drezurní test a nakonec i test ovladatelnosti (který mohla dojet) byly velmi pěkně zajety! Test rychlosti nastražil na Pavlu s Carbonerem v překážce couvání s kelímkem zkoušku … spadlá poslední tyč a nutnost rychle sesednout, tyč postavit, nasednout …. a dokončit test rychlosti.
Stáňa a Fausto měli dobře nasazeno po drezuře. V testu ovladatelnosti, kde bylo 13 překážek, až do překážky číslo 12 (odložení garrochy) jeli velmi zdařilou jízdu. Bohužel nevšimnutí si odložení garrochy mimo barel a vjetí do poslední překážky (slalomu) dvojici diskvalifikovalo. V posledním testu rychlosti jel Fausto jízdu bez chyby a rychle.
No a Lenka s Ahotem ….. prostě JELI BOMBY ….. v drezurním testu první, v testu ovladatelnosti druzí, ale za tak výborným profesionálním jezdcem jako je Mihai Maldea (účastník ME i MS ). Nakonec jsme se už jen všichni modlili, aby nic nepokazilo test rychlosti. A nepokazilo Ahoto s Lenkou jeli bez chyby i test rychlosti a vybojovali první místo v soutěži stupně M ! Pro český working neuvěřitelný úspěch ………… velká gratulace Lence a Ahotovi, velké díky všem našim závodníkům.