Soutěže WE v Bzenci

02.09.2020 19:48

30. září 2020 se v JK Bzenec uskutečnily soutěže working equitation. Na programu byly soutěže OC – tedy pro všechny jezdce bez ohledu na členství v klubu, i kvalifikační soutěže pro členy na MČR.

V otevřené soutěži Z se zúčastnilo 8 jezdců. Pohár vítězství si odnesla Petra Zetochová s koněm Carmella z Ranče Očov, když zvítězila v drezurním testu a v testu ovladatelnosti se umístila na druhém místě. Druhé místo obsadila místní Aneta Třísková s Belle Diana Bee, která po třetím místě v drezurním testu zvítězila v testu ovladatelnosti. Třetí místo obsadila Kateřina Lušňáková s Rosie Hobit Sajmon z JK farma Blahutovice.

V národních soutěžích jsme mohli vidět dvě soutěže stupně Z – jednu pro seniory a druhou pro děti a juniory, obě soutěže v obsazení po pěti jezdcích. Vítězství v soutěži Z seniorů si vysoutěžila Tereza Kročáková s koněm Stella, která zvítězila v obou testech. Druhé místo v testu ovladatelnosti vyneslo na celkové druhé místo Ivana Štefkovou s Princess Lilly z JK Mustang Velké Bílovice.

Soutěž Z mladších jezdců ovládla Štěpánka Šálková, která obsadila hned dvě první místa – druhé s Mercy a o něco lépe si vedla s welsh pony Pretoria Rivalem. Za nimi se pak umístila juniorka Anna Semová s Dashing Adelaide.

V kategorii S se podařilo dokončit všechny testy bez vyloučení pouze Zdence Juráňové s koněm Red Dressed Sonya z Ranče Tlumačov.