Kvalifikační závody ve Velkých Bílovicích

15.07.2021 07:46

Druhá červencová sobota zastihla příznivce working equitation ve Velkých Bílovicích. O kvalifikace na MČR zápolily zejména juniorky a děti v kategorii Z. Julie Veverková šla do soutěže hned na dvou koních, přičemž obsadila 1. a 2. místo (vítězství ukořistila v sedle Princess Lilly). Na třetí místo dosáhla Dagmar Kaňová s Amerika Integrace, která zazářila po ne příliš vydařené drezuře v testu ovladatelnosti. Se stejným bodovým součtem skončily další dvě dvojice, a to Cetlová Monika s Pretoria Rivalem a Tereza Juračková s Mercy. Lepší umístění v drezuře o stupínek výš vyneslo Moniku Cetlovou. Kvalifikaci na MČR splnila na 6. místě i Kristýna Osičková v sedle Moni.

Soutěž Z NC pro kategorii senior jistě opanovala Sandra Jurovicová s Nahuticem před Blankou Osičkovou a Jitkou Solaříkovou.

Napínavé bylo klání seniorů v úrovni S, kde se opět usilovalo o kvalifikace na MČR. Pohár pro vítěze si odnesla Ivana Štefková, druhé místo obsadila Alena Herkusová s Kirby. Zaváhání v testu rychlosti pak stáhlo Zdenku Juráňovou s Quides Midday Gold až na třetí místo.

Poté následovala soutěž pro děti s vodičem, kde byli oceněni všichni, kdo prošli zkrácenou trasu testu ovladatelnosti.